Castane Coapte ~ Vladu Bucataru - Retete rapide cu poze

Castane Coapte

Tot o reteta de post ... simpla si delicioasa !
Las imaginile sa vorbeasca :


Se cresteaza putin cu un cutit castanele pentru a nu exploda in tigaie si a se desface mai usor dupa ce se coc.
In tigaie se mai stropeste din cand in cand cu apa, pentru a se creea aburi ca sa inlesneasca transferul termic dintre tigaie si castane !


Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron cu o carpa in el, pentru a nu se usca.
Castane se gasesc prin pietze, supermarketuri si hypermarketuri in special toamna, eu am luat de la Matache.

Excelente!

---

Un comentariu:

  1. Castanele pot fi coapte si în cuptorul cu microunde fără probleme. Fără fum și fără a murdării cuptorul. Cum se face? Astfel:
    - Se crestează castanele
    - se clătesc sub jet de apă
    - se pun într-un vas de yena
    - se pune puțină sare
    - se acoperă cu capacul
    - se lasă la copt 30-40 de minute.
    Se decojesc cu ușurință și...
    Poftă bună! :)

    RăspundețiȘtergere